Kaaskruller Taste Mahoniehout

Waardering:
94% of 100
Verdraaid lekker! Draai een heerlijke krul Zwitserse Tête de Moine-kaas bij een goed glas wijn.

Fondue als geschenkidee?

Klik bij "verzending" op ander afleveradres. Zo hebt u een orgineel en heerlijk cadeau voor uw relaties!

U kunt ook een persoonlijke boodschap toevoegen op de check-out pagina. Die komt in geprinte vorm bij uw cadeau (order).

Tevens kunt u een leuke geschenkdoos of mand uitzoeken waar u uw producten in wilt laten bezorgen.

Verdraaid lekker! Draai een heerlijke krul Zwitserse Tête de Moine-kaas bij een goed glas wijn.
De kruller is gemaakt van Mahoniehout.



Verdraaid lekker
Met de kaaskruller van Boska wordt thuiskoken een culinaire belevenis in een handomdraai! Je gasten genieten zichtbaar van de halfharde pikante Zwitserse Tête de Moine-kaas bij een goed glas wijn. De bijzondere smaak van deze kaas komt namelijk met de kaaskruller verrassend goed tot zijn recht. Kaas eten was nog nooit zo leuk en lekker.

Specificaties
De kaaskruller van Boska is verkrijgbaar met een:

  • Authentiek beukenhouten en mahoniehouten plateau
  • Luxe zwart marmeren plateau.

Omschrijving producent:
Boska Holland werd meer dan 100 jaar geleden opgericht in Bodegraven door Willem Bos, toen hij zijn eerste kaasboor smeedde. Het familiebedrijf ontwikkelde zich gedurende vier generaties tot het huidige bedrijf, gespecialiseerd in hoogwaardig kaasgereedschap.

Tête-de-Moine
De “Monnikshoofd” kaas uit Zwitserland is een heerlijke delicatesse afkomstig uit de Berner Jura. De kaas wordt gemaakt van volle zomer koemelk en is in het jaar 1192 in de abdij “de l’Etoile” voor het eerst geproduceerd. De Bellalay, een andere naam voor Tête-de-Moine, is een stevige geperste kaas met een volle smaak en een kruidig aroma.

De Tête-de-Moine kaas is voortreffelijk als dessertkaas
met een glas sherry, frisse droge witte of volle, fruitige rode wijn. De kaaskrul die u van deze kaas maakt met de Boska Holland kaaskruller kan bestrooid worden met seizoenspeper en is extra lekker met een stukje vers knapperig brood. Daarbij zijn walnoten en frisse druiven een heerlijke aan vulling.

Geniet en maak uw feestavond compleet met een mooie eigen
gemaakte kaaskrul!

Meer informatie
Merk Boska
Kleur Nee
Keramiek of gietijzer Nee
Inhoud Nee
Wordt verwarmd met Nee
Geschikt voor Inductie Nee
Recept Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen

Bereidingstijd: 30-60 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:
1 ui 1 teentje knoflook 2 courgettes 5 1/2 eetlepel olijfolie 2 bakjes oesterzwammen (à 150 g AH) 1 blikje artisjokharten (400 g Mickey) 1 eetlepel zongedroogde tomatentapenade (à 100 g AH Huistraiteur) 300 g risottorijst (pak à 400 g Lassie) 1 dl witte wijn 1 groentebouillontablet 150 g Tête de Moine (kaas)peper

Hulpmiddelen:
Keukenpapier uitsteekvormpje doorsnede ca. 8 cm grillpan

Voorbereidingen:
Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Courgettes wassen en in lengte halveren. Van snijkant van de courgette met kaasschaaf vier plakjes afschaven. Rest van courgettes in blokjes snijden. Grillpan dun inwrijven met 1/2 eetlepel olijfolie en courgetteplakjes enkele seconden om en om grillen. Courgetteblokjes in grillpan ca. 5 minuten al omscheppend grillen. Uit pan nemen en laten afkoelen. Oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier. Artisjokken laten uitlekken en in vieren snijden. Tapenade en 1 eetlepel olijfolie door elkaar roeren.

Bereidingswijze
In pan 3 eetlepels olijfolie verhitten en ui en knoflook ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Rijst erdoor scheppen en ca. 2 minuten al omscheppend bakken tot korrels glazig zijn. Wijn toevoegen, laten verdampen en vervolgens beetje bij beetje 8 dl water toevoegen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaar koken. Laatste ca. 5 minuten courgetteblokjes meewarmen. Intussen kaas met slinger in krullende plakjes schaven. Helft door risotto roeren. Op smaak brengen met peper. Vier borden voorverwarmen. In koekenpan 1 eetlepel olijfolie verhitten en oesterzwammen op hoog vuur ca. 3 minuten bakken. Artisjokken toevoegen en ca. 3 minuten zachtjes meebakken. Op smaak brengen met peper. Intussen risottotaartjes maken: ring in midden op bord plaatsen. Courgetteplakje aan binnenkant tegen ring leggen en ring vullen met risotto. Risotto met lepel gladstrijken en ring voorzichtig omhoog trekken. Op zelfde manier op andere borden taartjes maken. Rest van kaaskrullen in kring op risotto leggen. Oesterzwammen en artisjokkenpartjes naast risotto leggen. Tomatentapenade eromheen druppelen.

Dit recept wordt u aangeboden door:     Smulweb

Type Geschenkdoos n.v.t.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kaaskruller Taste Mahoniehout
Uw waardering

No Related Posts